Zaloguj się przez Facebooka! Zarejestruj się!

~Aleksandra1 | użytkownik

imię i nazwiskoAleksandra Maj adresLondyn zarejestrowany03.04.2005 @19:41:47 ostatnio na stronie21.08.2016 @10:48:34

Zwariowana, jak zwykle ....
Czasami zupełnie do rzeczy


Wszystkie zamieszczane tu zdjecia sa wyłacznie mojego autorstwa i wykonane zgodnie z Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Powołujac sie na ten akt prawny, pod zadnym pozorem nie wyrazam zgody na publiczne rozpowszechnianie moich zdjęc.




kontakt i statystyki
emaile-mail ukryty
digarty596 komentarze10153 posty na forum1

komputer / sprzęt
Samsung PRO 815, SONY NEX-5

dodaj komentarz
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!
 
Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
komentarze
~bodoom    20.04.2010 @19:24:58
Cóż, właśnie chcę wywołać takie i nawet mocniejsze wrażenie z tymi nożami aczkolwiek nie będę przesadzać bo trochę kiczowate może się zrobić.
Pozdrawiam
-agat25    09.04.2010 @20:38:29
Nie znam tego Siedliska ,ale sam pobyt w Bieszczadach jest już świetną formą spędzenia wypoczynku w tych wyjątkowych górach szkoda tylko że nie jesienią ,to najpięknieszy czas w Bieszczadach POZDRAWIAM
~lorika    09.04.2010 @20:20:15
dziękuję
~lorika    09.04.2010 @20:11:28
ciekawa galeria
~fikusjanina    01.04.2010 @19:39:05
Życzymy spokojnych i ciepłych Swiąt Janina z Andrzejem
_______
Pozdrawiam serdecznie
-agat25    30.03.2010 @20:34:24
wzajemnie Alunia
~sewewa60    29.03.2010 @09:59:50
Duzo ciepla Aleksandro

ewa
~Broonzy    20.03.2010 @18:53:29
Cześć!
jeśli chodzi o "tatara",
to ja nie robię go "od początku" - czyli od kupna czystego mięsa wołowego,
ja kupuję "porcję tatara" gotową w plastikowym pudełku,
bo w ten sposób mam większą pewność, że mięso będzie świeże,
gdybym miał smażyć - to kupiłbym surową wołowinę,
ale zakupami "mięs" , albo "miąs"
zajmuje się u nas moja żona,
"tatara" potrafię kupić sam,

z tym "maggi" to masz rację,
wyraźnie czuję jego smak w sprzedawanym "produkcie",
(to bardzo dobry pomysł producentów),
w tym tatarze którego kupuję jest na wierzchu pociekana cebulka i listek pietruszki,
ja te dodatki delikatnie zbieram łyżeczką od herbaty i wyrzucam,
szczypiorek jest dużo delikatniejszy niż cebula,
więc drobno siekam jakieś 3 łyżeczki szczypiorku i wsypuję go do "kupnego tatara", dodaję również 1 żółtko , odrobinkę cukru, trochę pieprzu i soli,
dosypuję też szczyptę curry - to moja ulubiona przyprawa,
(jeśli będziesz używać majonezu, który świetnie pasuje do jaj - to dzień przedtem dodaj do słoika łyżeczkę curry i mocno wymieszaj - majonez będzie miał piękny, żółtawy kolorek,
ciekawy smak - bo curry neutralizuje smak oleju - i z curry majonez jest lepiej trawiony)

później trzeba to mocno wymieszać,
chodzi o to, żeby szczypiorek nie był "ozdobą" ale żeby "zmiażdżony" oddał cały swój smak potrawie.
Trzeba to ochłodzić pół godziny w lodówce,
uwierz mi, że zamiast "szystej" dużo lepszy jest do tatara kieliszeczek ginu,
w Polsce najlepszy jest "Gin Lubuski" - ma wyraźny posmak jałowca.
Ale w Anglii (która przecież słynie z ginów - znajdziesz pewnie jakiś lepszy)
do tego odrobina bardzo świeżego chlebka
i "podgrzybki w occie",
mniaaaaaammmm !

pozdrawiam,
Andrzej,


_______
"...wyobraźnia to jedyny rodzaj wolności..." (Carlos Saura)
-agat25    19.03.2010 @23:40:24
~sewewa60    15.03.2010 @14:37:32
Moc Aleksandro ................!!!
~anja83    04.03.2010 @19:33:58
cudowna galeria pozwolę sobie na obserwację
_______
DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY I KOMENTARZ!!

"[..]ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie.."-P.Coelho
~Murderdoll17    04.03.2010 @13:03:58
Stella to byłoby marzeniew zamian nędzne Bielsko-Biała dzięki!
_______
"Victims, aren't we all ?"
-agat25    03.03.2010 @21:44:12
pięknie dziękuję Alice
~krismar108    03.03.2010 @21:08:50
...ciekawie tu u Ciebie ikwiaty masz piekne...
~Madia26    03.03.2010 @19:59:09
http://www.slowo.ovh.org/t_korzenMagdalena.htm
dzieki, a tu cos do poczytania ode mnie...
~sewewa60    07.02.2010 @03:08:12
Moc ciepla przesylam.......................... ewa
~bodoom    05.02.2010 @18:45:00
-agat25    05.02.2010 @18:23:56
~extremesheila    28.01.2010 @20:24:28
dziekuje
_______
live --- love --- laugh
~bodoom    19.01.2010 @20:20:09
Nastroje na szczęście zmienne są. Nos do góry!
~sewewa60    10.01.2010 @02:19:36
....cieplo. ewa
~pmatykafot    07.01.2010 @09:08:36
miło mi Cię "zobaczyć" Aleksandro po długiej przerwie,...ależ Ci się tych zdjęć uzbierało.
~bodoom    06.01.2010 @21:55:46
~macgaw75    06.01.2010 @21:14:29
no to rzeczywiście po sąsiedzku
~macgaw75    06.01.2010 @20:44:46
a fotk robiona hmm z parku nad wisłokiem .... dziś (właściwie jutro bo po 24) dodam małą panoramkę stamtąd .. więc zapraszam jeśli ułatwi orjętację
Poprzednia strona 1 2 3 4 5 6 ... 77 Następna strona
© 2001-2017 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt